Het ministerie van Openbare Werken heeft recentelijk lapwerkzaamheden opgestart aan de Van ’t Hogerhuysstraat. Deze straat is berucht om haar diepe kuilen die ontstaan zijn door langdurige wateroverlast. Dit artikel bespreekt de maatregelen die genomen worden om de verkeersveiligheid te waarborgen en werpt een blik op de onderliggende problemen.
Tijdelijke Oplossingen
De huidige aanpak van het ministerie omvat het aanbrengen van asfalt als een tijdelijke opknapbeurt. Hoewel deze oplossing niet duurzaam is, benadrukt het ministerie dat het noodzakelijk is om gevaarlijke situaties voor het verkeer te vermijden.
Redenen voor de Tijdelijke Maatregelen
- Verkeersveiligheid: Voorkomen van gevaarlijke situaties op de weg.
- Snelle uitvoering: De reparaties kunnen relatief snel worden uitgevoerd.
- Wachtende op structurele maatregelen: Gewacht wordt op een uitspraak over de toekomst van het project.
Structurele Problemen
Sinds de ingebruikname van de nieuwe brug over de Saramaccadoorsteek, heeft de Van ’t Hogerhuysstraat te maken met structurele schade aan het wegdek.
Origineel Plan
In het oorspronkelijke plan was het de bedoeling om de weg direct na de brugvernieuwing aan te pakken. Deze tweede fase van het Rehabilitatieproject Van ’t Hogerhuysstraat omvatte:
- Verbreding van de weg naar zes rijstroken.
- Aansluiting op de nieuwe brug.
Huidige Stand van Zaken
De uitvoering van de tweede fase is momenteel stilgelegd. Dit is het gevolg van een rechterlijke beslissing die verlangt dat de gunning van het project nader onderzocht wordt. Hierdoor blijft de straat voorlopig aangewezen op lapwerk, en een structurele oplossing is nog niet in zicht.
De lapwerkzaamheden aan de Van ’t Hogerhuysstraat zijn een noodzakelijke, zij het tijdelijke, maatregel om de verkeersveiligheid te waarborgen. Zonder een duidelijke beslissing omtrent de voortzetting van het rehabilitatieproject lijkt de weg nog enige tijd te zullen lijden onder de gevolgen van structurele schade. Wat denkt u? Is het tijd voor een duurzame oplossing?