DNL kieskeurig met het accepteren van financiële donaties

De Nieuwe Leeuw: Een Verantwoordelijke Keuze voor de Verkiezingen

De Nieuwe Leeuw (DNL) maakt zich op voor de verkiezingen, maar met een unieke benadering. In een tijd waarin de kosten voor campagnevoering enorm zijn gestegen, heeft DNL besloten om geen grote campagne op te zetten. In dit artikel bespreken we de redenen achter deze beslissing, de samenwerking met de KTPI en de speerpunten van hun verkiezingsprogramma.

Geen Grote Campagne

Huidige Situatie

Volgens Dharm Mungra, voorzitter van DNL, zijn de kosten voor het voeren van een campagne met 500% gestegen vergeleken met 2020. Dit betekent dat de mogelijkheden om een grootschalige campagne te voeren beperkt zijn.

    • Belangrijkste punten:
    • Geen acceptatie van geld van grote investeerders
    • Selectieve financiering van campagnes

“We moeten dus elke SRD dubbel omdraaien voor gebruik”, zegt Mungra.

Redenen voor de Beslissing

Mungra legt uit dat de middelen van de partij voornamlijk afkomstig zijn uit bijdragen en donaties van de partijstructuren. Het vermijden van financiering van grote kapitaalkrachtigen voorkomt dat er belangenverstrengelingen ontstaan.

Samenwerking met KTPI

Een Strategische Keuze

DNL heeft ervoor gekozen om samen te werken met de Kerukunan Tulodo Prenatan Inggil (KTPI). Deze samenwerking is gebaseerd op eerdere succesvolle projecten tussen Mungra en Sutrisno Mitro, de voorzitter van KTPI.

    • Voordelen van de samenwerking:
    • Vernieuwing en technologische ontwikkelingen
    • Ervaring met ontwikkelingsvraagstukken

Administratieve Proceduren

Vanwege de late beslissing van KTPI om aan de verkiezingen deel te nemen, was er onvoldoende tijd om alle administratieve procedures op te starten. Daarom besloten zij onder de naam De Nieuwe Leeuw deel te nemen aan de verkiezingen.

Verkiezingsprogramma

Structuur en Inhoud

Het verkiezingsprogramma van DNL omvat maar liefst 130 pagina’s met een duidelijk ontwikkelingsplan. Topdeskundigen, waaronder Guillermo Samson, hebben bijgedragen aan het plan.

  • Belangrijke speerpunten van het programma:
  • Bestrijding van armoede
  • Territoriale integriteit
  • Ontwikkeling van olie- en gas sector

De Toekomstvisie

Mungra benadrukt dat de DNL niet alleen onderweg is naar de verkiezingen, maar ook naar een toekomst waarin elke Surinamer gehoor krijgt:

“We gaan voor elke Surinamer, wie je ook bent of wat je ook bent.”

De Nieuwe Leeuw maakt een bewuste keuze door geen grote campagne op te zetten, met als doel belangenverstrengeling te voorkomen en te investeren in een inclusieve toekomst voor Suriname. Met een goed uitgewerkt verkiezingsprogramma en de steun van de KTPI, hoopt Mungra voldoende zetels te behalen om zijn plannen te realiseren.

Deel dit: